Moord met klauwhamer: 28 jaar cel geëist

Print
Moord met klauwhamer: 28 jaar cel geëist

Afbeelding: HBVL/ppn

Het openbaar ministerie heeft woensdagmiddag voor de rechtbank in Tongeren 28 jaar gevangenis geeïst tegen Breeënaar Vital R.(46) voor de moord op Magda Moonen (63) uit Neeroeteren. In de nacht van 30 op 31 augustus 2014 had hij haar in zijn flat in Opitter het hoofd ingeslagen met een klauwhamer en vervolgens gewurgd.

Ze moet, volgens de lijkschouwer, nog in leven zijn geweest tijdens die wurging. Op 2 september gaf de man zichzelf aan bij de politie. Hij hield voor de rechter vol dat het niet zijn bedoeling was om haar te doden, dat hij wilde gaan slapen en dat zij was blijven zeuren over geld en familie. Eerder had hij ook al verklaard dat ze seksuele avances in zijn richting had gemaakt. “Mijn stoppen zijn doorgeslagen”, klonk het.

De verdediging betwist de moord met voorbedachte rade. In hun ogen is R. door het lint gegaan toen de vrouw bleef hameren op geld en hem lastig bleef vallen. Zij vragen de rechtbank om de straf terug te brengen tot doodslag.

 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →