Max Verstappen eist 350.000 euro van online supermarkt Picnic

Print
Max Verstappen eist 350.000 euro van online supermarkt Picnic

Afbeelding: Photo News

Het management van Max Verstappen eist 350.000 euro van online supermarkt Picnic voor een parodiefilmpje waarin een lookalike van de Formule 1-racer boodschappen bezorgt. Dat bevestigt Verstappens manager Raymond Vermeulen desgevraagd.

Drieënhalve ton zou het bedrag zijn dat Picnic kwijt was geweest als ze de autoracer hadden betaald voor deelname aan de commercial, stellen Verstappen en co. In werkelijkheid nam niet Verstappen, maar een jonge kennis van Picnic-eigenaar Michiel Muller plaats achter het stuur. De ondernemer beschouwt het filmpje, dat eind september online kwam, als een uit de hand gelopen grap. 

,,Als die jongen lacht, lijkt hij sprekend op Verstappen”, zegt Muller. ,,Daar moeten we iets mee, dacht ik toen. We hebben in de officiële webshop van Verstappen een race-pet gekocht en hebben het filmpje opgenomen. Het was helemaal niet de bedoeling groots uit te pakken. We hebben het op onze eigen facebookpagina gezet om onze bezorgers in het zonnetje te zetten. Het was beslist geen commercial.”

De korte video ging echter binnen de kortste keren viraal. De lookalike van Verstappen passeert in het filmpje een bus van supermarkt Jumbo (een belangrijke sponsor van Verstappen), om in een busje van Picnic te stappen.

Extra saillant: de publicatie kwam een dag nadat supermarktketen Jumbo een commercial met de échte Max lanceerde. Ook daarin is de populaire racer te zien als boodschappenbezorger, maar dan in een gele Jumbo-bus. Dit filmpje is een van de kandidaten om donderdagavond de Gouden Loekie voor beste commercial van 2016 in de wacht te slepen. Volgens Picnic is het puur toeval dat beide filmpjes zo kort op elkaar zaten. Jumbo gaf meteen aan wel te kunnen lachen om het speldenprikje van de concurrent.Voorbeeld stellen
Het management van Verstappen ziet er de lol echter niet van in. ,,Dit kan absoluut niet”, zegt Raymond Vermeulen, de manager van de coureur. ,,Picnic heeft de lookalike bewust gescout en ook heel slim het busje van Jumbo in beeld gebracht. Dit gaat niet alleen om de belangen van Max, maar ook om die van Red Bull en Jumbo. We willen voorkomen dat in de toekomst ook andere partijen misbruik maken van zijn rechten en aftasten hoe dat juridisch zit.”

Meteen na publicatie eiste Verstappen dat het filmpje van internet verwijderd werd. Picnic gaf daar gehoor aan, maar is daarmee dus niet van een procedure verlost. ,,We hebben nog geprobeerd er op een goeie manier uit te komen met elkaar”, zegt Muller. ,,Bijvoorbeeld door een bedrag aan een goed doel te schenken. Daar wilde het management van Verstappen echter niet in meegaan.”

Wanneer de zaak precies dient is nog niet bekend. Picnic moet binnen twee weken zijn verweer tegen de claim van 3,5 ton aan de rechtbank kenbaar maken. 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →