Verwaarloosde baby verliest teentjes: vader aangehouden

Print
Verwaarloosde baby verliest teentjes: vader aangehouden

Afbeelding: Archieffoto HBVL

De onderzoeksrechter in Charleroi heeft de vader van een zwaar verwaarloosd kind van 21 maanden aangehouden. De moeder van de baby is in verdenking gesteld, eveneens wegens het onthouden van verzorging en voedsel. Het jongetje had enkele bevroren teentjes die in het ziekenhuis moesten worden geamputeerd.

Zaterdagavond werd het kind, ondervoed en met diepe vrieswonden aan de voeten, met spoed naar het ziekenhuis gebracht door zijn meter. Zij was door de vader aangesproken over de gezondheidstoestand van de peuter.

De artsen stelden de ernst van de verwondingen vast en lieten het kind meteen overbrengen naar het ziekenhuis Saint-Luc in Brussel. Een aantal tenen moest geamputeerd worden. De jongen was ook uitgehonderd.

Volgens het parket van Charleroi vond de verwaarlozing plaats bij een gezin dat in een kwetsbare situatie verkeert. De moeder, zwanger van een vierde kind, verplaatst zich momenteel in een rolstoel. Haar twee andere kinderen, van drie jaar en een half en van vijf jaar, verkeren in goede gezondheid. Zij werden door de jeugdbescherming toevertrouwd aan hun meter.

Tijdens het verhoor toonden de ouders zich zeer laconiek over de oorzaken die aanleiding gaven tot de ziekenhuisopname van hun kind. Daarop werd de vader aangehouden, de moeder werd op dezelfde gronden in verdenking gesteld maar onder alternatieve maatregelen vrijgelaten.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →