Gaat giga pretpark Nature Wonder World in Brunssum er komen?

Wel of geen financiële steun voor pretpark Nature Wonder World in Brunssum? Voor de forse bijdrage die van de provincie wordt verwacht, lijkt onvoldoende steun.
Print

Het provinciebestuur lijkt weinig te voelen voor een flinke financiële injectie in het 727 miljoen euro kostende Nature Wonder World.

Een officieel verzoek voor een lening, garantstelling of bijdrage van de provincie is er nog niet, maar initiatiefnemer Jean Gelissen gaat wel uit van een wezenlijke bijdrage. Over de hoogte wil hij niks zeggen.

Formeel is er nog niks besloten en openlijk laat niemand zich uit over de provinciale steun die gevraagd wordt voor het megapretpark, maar achter de schermen wordt gezegd dat ‘binnen de coalitie onvoldoende draagvlak is’.

2017 wordt het jaar van de waarheid, zei Gelissen eerder. Hij werkt al zeven jaar aan het plan voor het megapretpark bij Brunssum dat jaarlijks meer dan twee miljoen bezoekers moet trekken. De ondernemer, ook eigenaar van pretpark Toverland in Sevenum, verwacht dat er binnen een paar maanden duidelijkheid is over de financiële haalbaarheid. „Dit plan heeft alle ingrediënten voor een mooie business case. De overheid heb ik nodig. Maar die meekrijgen, dat kost tijd. Ik denk dat we een goede kans maken, maar het kan ook niet doorgaan.”

e onderhandelingen duren langer dan verwacht. Vorige week zouden Provinciale Staten worden bijgepraat. Maar de sessie, die afgelopen zomer al werd aangekondigd, is op het laatste moment afgeblazen. Volgens PvdAgedeputeerde Eric Geurts omdat het businessplan „nog niet is wat het moet zijn. Het heeft geen zin om een discussie te gaan voeren over een plan dat nog niet haalbaar is.” Deputé Ger Koopmans (CDA) zegt dat er „nog ongekend veel vragen zijn. Het is niet duidelijk wat er van ons verwacht wordt.”

Geen goed teken, vindt SP-voorman Bram Schaminée die had aangedrongen op de bijpraatsessie. „Het wil blijkbaar niet vlotten. We zullen zien of van uitstel afstel komt.”

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →