Invasie nieuwe spelers bij Roda JC

Print
Invasie nieuwe spelers bij Roda JC

David Boysen (rechts) heeft met zijn goal een einde gemaakt aan een droogte van liefst 687 minuten (beker en competitie). Afbeelding: ANP Proshots

Met de entree van een steenrijke Zwitserse Rus gaan bij Roda JC plots de remmen weer helemaal los op de wintermarkt. De club schiet in dezelfde reflex als vorig jaar: een invasie van spelers. En erkent zo dat het transferbeleid opnieuw heeft gefaald.

Met stijgende verbazing keek de voetbalwereld precies een jaar geleden toe hoe Roda JC naar rigoureuze middelen greep om te overleven in de eredivisie. In recordtempo werden liefst acht nieuwe spelers ingevlogen, waarmee de selectie een facelift kreeg die zelden in Nederland vertoond was.

Roda – al jaren achtervolgd door het imago van koopclub - legitimeerde de kortetermijnpolitiek met het argument dat een tweede degradatie in korte tijd een ramp zou zijn. En beloofde tegelijk dat in de toekomst gebouwd zou worden aan een nieuw, stabiel huis, zonder ingrijpende herstelwerkzaamheden. Technisch directeur Ton Caanen herhaalde dat dit najaar op een supportersbijeenkomst: Roda zou in de winterstop geen versterking aantrekken.

Maar zie hoe de geschiedenis zich herhaalt, nu het transferwindow weer open is. Met het miljoen dat Roda plots in de schoot is geworpen door de nieuwe mede- eigenaar Aleksei Korotaev stropen de Kerkradenaren onmiddellijk de markt af. Vier nieuwe spelers wil Caanen voor 1 februari aantrekken, twee vleugelspitsen en twee middenvelders. Plus nog twee of drie versterkingen die bij Jong Roda mogen rijpen voor komend seizoen. Met spits Thanasis Papazoglou en linksback Bryan Verboom zijn al twee huurlingen binnengehaald.  Als alle plannen slagen, loodst de nummer achttien van de eredivisie dus opnieuw een karrenvracht aan nieuwe spelers naar de Parkstad-arena.

 

Lees het complete artikel in de krant van vandaag.

Al abonnee? klik hier om naar de digitale krant te gaan.

Nog geen abonnee en verder lezen?
Probeer de digitale krant dan 4 weken gratis!

Probeer nu