Sittard krijgt nieuwe wieleromgeving met mountainbikeparcours

Print
Sittard krijgt nieuwe wieleromgeving met mountainbikeparcours

Afbeelding: De Limburger

Sittard krijgt met de aanleg van een veilige wieleromgeving meteen ook een mountainbikeparcours. Dat is een van de punten waarmee aannemer Heijmans de opdracht heeft binnengesleept. De eerste fase van het plan moet eind mei al klaar zijn. Begin juni wordt er gekoerst.

De wauwfactor. Daar heeft aannemer Heijmans Infra zich op geconcentreerd om de opdracht binnen te slepen en de veilige wieleromgeving in Sittard te mogen aanleggen. Marc Coolen van Heijmans legt het zo uit: het moet een beleving zijn om over het parcours te fietsen, want alleen dan komen gebruikers vaker terug.

Twee concurrenten heeft Heijmans met het plan op de meet geklopt. De gemeente Sittard-Geleen koos ‘uitdaging, uitstraling en beleving’ als kernwoorden voor de strijd. Het wauwgevoel denkt Coolen te creëren door de multifunctionele mogelijkheden. Het parcours krijgt een heuvel van tien meter hoog met hellingen van 2, 10 en 22,5 procent. Het terrein is in vijftig verschillende parcoursen in te delen en daarmee geen simpel rondje om de kerk.

Vijf groepen kunnen tegelijk rondjes fietsen zonder in elkaars vaarwater te komen. Voor iedereen is een uitdagende route te maken, van de veeleisende profwielrenner tot kinderen of ouderen met een e-bike. Maar ook wheelers, die willen trainen voor marathons in een rolstoel of bijvoorbeeld skeelers kunnen er terecht. 

 

Lees het complete artikel in de krant van vandaag.

Al abonnee? klik hier om naar de digitale krant te gaan.

Nog geen abonnee en verder lezen?
Probeer de digitale krant dan 4 weken gratis!

Probeer nu

 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →