Camerabeelden maken het raadsel rond de moord op Sofie alleen maar groter

Print
Camerabeelden maken het raadsel rond de moord op Sofie alleen maar groter

Sofie Muylle was zaterdagavond met haar vriend uitgeweest in Knokke. Afbeelding: AD/rechtenvrij

Verschillende camerabeelden tonen dat ­Sofie Muylle (27) alleen door Knokke wandelde vlak voor haar dood. Het maakt het raadsel alleen maar groter.

De bewakingscamera’s filmden hoe Sofie Muylle zaterdagnacht alleen vertrok vanuit KZ Pianobar in Knokke 

Sofie was die avond ­samen met haar vriend naar discotheek Kitsch Club geweest. Toen die sloot, verhuisden ze naar de KZ Pianobar aan de overkant.

Op de beelden van verschillende camera’s is te zien hoe Sofie na haar vertrek alleen door Knokke wandelt. Ze had haar jas aan en oogde zelfverzekerd.

Nog niet alle camerabeelden zijn geanalyseerd. Maar alle beelden waarop Sofie ondertussen herkend is, loopt ze alleen. Ze werd ogenschijnlijk ook niet achtervolgd. 

Sofie Muylle werd ­zondag op het strand dood teruggevonden, op 1,2 kilometer van de ­pianobar. Ze werd vermoedelijk verstikt. 

Enkele klanten uit de pianobar bevestigden dat haar vriend in het café achterbleef. Volgens de getuigen was geen sprake van ruzie. Zelf verklaarde de vriend, W.C., dat Sofie naar buiten ging om een luchtje te scheppen. Toen hij ongerust werd, ging hij haar zoeken in de straten rond het casino. Hij keerde daarna naar het café terug om haar op te wachten.

Vriend schreeuwt onschuld uit
In Het Laatste Nieuws ontkent de vriend dat hij iets met de moord heeft te maken."Ik heb totaal niets met Sofies dood te maken. Ik heb haar nog gezocht", klinkt het.

"Ondanks alle verdachtmakingen door mijn jeugdzonden ­heb ik echt niets te verbergen. Mijn gsm ligt nu bij de politie voor onderzoek, maar ik vertel de waarheid: ik heb totaal niets met ­Sofies dood te maken", schreeuwt hij zijn onschuld uit.