Vrouw van Thomas Buffel verliest strijd tegen darmkanker

Print
Vrouw van Thomas Buffel verliest strijd tegen darmkanker

Afbeelding: Het Nieuwsblad

Stephanie De Buysser is donderdagochtend op 38-jarige leeftijd overleden. Drie jaar geleden werd darmkanker vastgesteld bij de vrouw van oud-Feyenoorder Thomas Buffel. Dat meldt zijn huidige club Racing Genk donderdagochtend.

”Ik vecht nog steeds tegen de kanker”, zei Stephanie De Buysser (38) een dikke maand geleden nog. De vrouw van voetballer Thomas Buffel - de twee trouwden in juni 2016 - en de mama van tweeling Maceo en Fausto (2) leed al drie jaar aan darmkanker en had een tumor die uitgezaaid was naar het buikvlies. “We slaan ons er wel doorheen”, zei ze hoopvol.

Lees ook: Thomas Buffel deelt emotioneel eerbetoon aan overleden vrouw

De laatste weken ging het plots veel minder goed met Stephanie. Om bij haar te zijn, liet Thomas Buffel het wintertrainingskamp van zijn club Racing Genk aan zich voorbijgaan.

Hoopvol gebleven
Ook Thomas Buffel zelf bleef hoopvol tot het laatste moment. “Ik heb de papa van Stephanie, die 11 jaar geleden overleed, beloofd dat ik altijd voor haar zou zorgen. Die belofte heb ik nu uitgesproken voor de hele wereld”, zei hij begin december nog in een interview.

In juni 2016 stapten Thomas en Stephanie nog in het huwelijksbootje. Daarover vertelde de voetballer dat het aanzoek erg onverwacht kwam. “Ik had de verlovingsring zelfs niet bij, ik heb er dan maar zelf één gemaakt van een bloemetje.” Het feest zelf was ook een verrassing: ze nodigden de gasten uit naar een “verjaardagsfeest”.

Op het feest straalde Stephanie van oor tot oor. “Het ging toen veel beter met haar”, zei Buffel.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →