Limburgse bordeelhouder onthult: ' Burgemeester was vaste klant. Hij liet zich als een hond aanlijnen en kroop blaffend door de kamer'

Print
Limburgse bordeelhouder onthult: ' Burgemeester was vaste klant. Hij liet zich als een hond aanlijnen en kroop blaffend door de kamer'

Afbeelding: De Limburger

Leo de Klein is al bijna een halve eeuw bordeelhouder in Linne. Hij bouwde in 1970 een oud restaurant langs de Rijksweg in Linne om tot de Postillon Club. In Halve eeuw leven in een bordeel tekende hij de smeuïgste anekdotes uit bijna 50 jaar seksclub op.

Dat lijkt in ernstige tegenspraak met de leus die het huis van plezier op zijn website voert: 100% discreet. “Nee hoor”, verklaart De Klein. “Het boek is volledig anoniem. Als iemand Jan heet, noem ik hem Piet. Bovendien zijn het allemaal verhalen van vroeger.” Het boek staat stijf van de smeuïge anekdotes. Zo is 'Jack de wegenbouwer', een graag geziene gast. "Jack was slim in zaken doen en wist hoe hij de mensen waarmee hij zaken deed te boeien", staat er in het boek. "Zo kwam hij een keer met vier burgemeesters in de club. Het werd gelijk een groot feest, want kosten speelden geen rol voor Jack. Lang leve de lol, was zijn motto." De Klein licht toe: “Als-ie nog zou leven, zou die wegenbouwer er geen probleem mee hebben gehad dat ik hem in het boek heb opgevoerd.”

Echt pikant wordt het als De Klein een burgemeester opvoert, jarenlang een vaste klant, die zich als een hond liet aanlijnen door gastvrouw Liza en blaffend door de kamer kroop. De Klein, die jaren lang de drijvende kracht achter het wielercriterium in zijn woonplaats Linne was, schrijft echter nergens dat het wielerpeloton een sprintje trok in zijn club? “Renners wilden dat niet. Gerrie Knetemann, inmiddels overleden, bijvoorbeeld wilde absoluut geen voet in de zaak zetten. ‘Ik word te snel verliefd’, zei hij. ‘Ik ga mijn huwelijk niet op het spel zetten’”, zegt de sexbaas. “Ik ben inmiddels op leeftijd. Mijn vrouw is tegenwoordig de baas in de club”, aldus De Klein. Hij zegt het boek mede geschreven te hebben om de seksbranche eens in een positief daglicht te zetten, “want die wordt meestal negatief benaderd”.

Het boek is in Linne al een groot succes. “Daar heb ik het aan iedereen uitgedeeld. Als het gratis is, is het altijd succesvol. Mensen die het boekje willen aanschaffen, kunnen terecht in de bar van de Postillon Club, waar het tegen kostprijs (“zo’n vier à vijf euro”) verkrijgbaar is. “Ik moet nog even bekijken of ik er nog bij moet laten drukken. Ik hoop wel dat de drankomzet flink omhoog gaat.”

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →