Dieven stelen BMW’s terwijl ze 'supporteren voor Max Verstappen'

Print
Dieven stelen BMW’s terwijl ze 'supporteren voor Max Verstappen'

Afbeelding: HBVL

Twee mannen van 35 jaar uit Limburg hebben zich donderdag in de Hasseltse rechtbank moeten verantwoorden voor de diefstal van zeven BMW’s.

Het parket verdenkt de mannen uit Hoensbroek en Heerlen ervan dat ze afgelopen zomer toegeslagen hebben op de carpoolparkings in Lummen en Diepenbeek. Ook zouden ze actief geweest zijn op het parkeerterrein van Bobbejaanland en rond het circuit van Francorchamps ten tijde van de Grote Prijs Formule 1 van België.

Na onderzoek van camerabeelden aan de carpoolparking in Lummen kwamen de daders in het vizier van de politie. Er was op te zien hoe op 10 augustus vorig jaar een gestolen BMW X1 het terrein verliet met daarachter een Seat Ibiza waarin een van de verdachten zat. Een van de twee staat bij het gerecht bekend om het plegen van diefstallen.

Verstappen
Onder meer via gsm-onderzoek konden rechercheurs de zeven andere diefstallen, die ze overigens niet allemaal samen pleegden, aan de verdachten linken. Een van hen ontkende de diefstal in Francorchamps. “Toegegeven, ik was daar, maar alleen om voor Max Verstappen te supporteren.”

Het openbaar ministerie eiste drie jaar cel voor elke dader afzonderlijk en hield daarbij rekening met bendevorming. De advocaten van de verdediging betwistten dat laatste en vroegen om mildere straffen voor hun cliënten die momenteel in de gevangenis verblijven.

Uitspraak volgt op 16 februari.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →