Fatale duw agent: 68-jarige arrestant overleden

Print
Fatale duw agent: 68-jarige arrestant overleden

Het politiebureau in de Van Asch van Wijckstraat in Amersfoort. Afbeelding: Google streetview

De 68-jarige man die dinsdagavond 17 januari bij het insluiten in een politiecel in Amersfoort door een duw van een agent gewond raakte, is woensdag overleden. De agent wordt verdacht van dood door schuld. Dit heeft het Openbaar Ministerie zojusit bekend gemaakt.

De man zonder woon- of verblijfplaats was op het Smallepad in Amersfoort om 22:30 uur opgepakt wegens openbaar dronkenschap. Hij verzette zich tegen zijn arrestatie. Toen agenten hem in een cel wilde opsluiten, kreeg hij een duw, waardoor hij ten val kwam en gewond raakte. Hij liep hoofdletsel op en werd voor behandeling naar het ziekenhuis overgebracht, waar hij geopereerd is.

De Rijksrecherche startte een onderzoek naar het incident. Nu de arrestant is komen te overlijden, wordt de agent die de man een duw gaf verdacht van dood door schuld.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →