Diaken geschorst: mogelijk misbruik minderjarigen

Print
Diaken geschorst: mogelijk misbruik minderjarigen

Afbeelding: Archieffoto Het Nieuwsblad

Het bisdom Hasselt heeft een diaken geschorst wegens “mogelijk grensoverschrijdend gedrag met minderjarigen”. De verdachte diaken zou vijftien jaar geleden, toen hij nog in het onderwijs actief was, meerdere jongeren hebben misbruikt. Hij werd pas recent tot diaken gewijd.

“De slachtoffers hebben zich gemeld korte tijd na de diakenwijding bij het Opvangpunt Misbruik in de Kerk, dat de bisschop op de hoogte bracht”, laat het bisdom weten in een persbericht. “Het bisdom heeft meteen gereageerd en stappen gezet die nodig zijn. De bisschop heeft justitie ingelicht over de zaak en de diaken geschorst in afwachting van verder onderzoek. De diaken is intussen ontheven van zijn pastorale taken.”

“Het nieuws is een pijnlijke zaak voor iedereen: de slachtoffers op de eerste plaats, het bisdom en de lokale gemeenschap waar de diaken werkzaam was met het oog op zijn priesterwijding. De vooropgestelde priesterwijding zal uiteraard niet kunnen doorgaan.“

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →