Vluchteling verdrinkt voor ogen van lachende toeristen in Venetië

Print
Vluchteling verdrinkt voor ogen van lachende toeristen in Venetië

Afbeelding: HBVL/RR

Een Gambiaanse migrant is afgelopen zondag verdronken in Venetië. Vermoedelijk ging het om een zelfmoordpoging: de migrant sprong zelf het water in en zwom naar het midden van het Canal Grande. Rondom het beroemde kanaal keken veel omstanders toe, maar ze vertikten het om de jongeman uit het water te redden.

De Gambiaan weigerde gebruik te maken van drie reddingsboeien die hem werden toegeworpen. Uiteindelijk heeft de Venetiaanse politie zijn lichaam naar de kant moeten halen. Volgens Italiaanse media beschikte hij over een verblijfsvergunning.

Er is inmiddels een onderzoek gestart door het Italiaanse Openbaar Ministerie. Dat bekijkt racistische uitlatingen richting de jonge migrant door omstanders die naar voren kwamen in de video's die vandaag op internet verschenen.

Eerder meldden we dat omstanders de man uitscholden, maar dat bleek vooral online te zijn gebeurd. Het Italiaanse OM onderzoekt wat er precies is gebeurd.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →