Buurt in shock na dood vrouw

Print
Buurt in shock na dood vrouw

Afbeelding: Diana Scheilen

Een bejaarde vrouw is in haar woning in de Maastrichtse wijk Wolder om het leven gebracht. Haar lichaam werd donderdagochtend ontdekt door de politie nadat bekenden alarm hadden geslagen.

Verslagenheid overheerst bij de buurtbewoners die deze donderdagmiddag toekijken terwijl de technische recherche sporenonderzoek verricht. Voor het pand Sluizerbank 13 lopen veel mensen van politie en pers, terwijl iets verderop passanten met een bedrukt gezicht toekijken of elkaar bijpraten.

De overbuurman (naam bekend bij de redactie, maar op verzoek niet vermeld) vertelt dat er rond negen uur  ’s ochtends niet werd opengedaan toen de schoonmaakster aan de deur kwam. „Zij heeft toen de buren gewaarschuwd. Die hadden de vrouw al een paar dagen niet gezien. Met een reservesleutel zijn ze toen naar binnen gegaan. Daar zagen ze dat de deuren overal openstonden en dat de post en kranten van maandag nog bij de brievenbus lagen. Daarop hebben ze de politie gebeld.” 

De politie bevestigt dat relaas. Volgens de overbuurman woonde het slachtoffer ongeveer 25 jaar in de straat. De alleenstaande vrouw, die sinds 2000 weduwe was en een zoon en een dochter zou hebben, ging nog vaak het huis uit om boodschappen te doen of naar de stad te gaan.

 

 

Lees het complete artikel in de krant van vrijdag.

Al abonnee? klik hier om naar de digitale krant te gaan.

Nog geen abonnee en verder lezen?
Probeer de digitale krant dan 4 weken gratis!

Probeer nu

 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →