Winterkou verlaat voorlopig Limburg

Print
Winterkou verlaat voorlopig Limburg

De fietsen kunnen weer uit de schuur. Afbeelding: ANP

Het is voorlopig gedaan met de wat ijzige temperaturen en de voorzichtige schaatspret in Limburg. Na vrijdag stijgt het kwik in rap tempo, zelfs richting de tien graden. Het is dan beduidend zachter dan normaal.

Volgens Ben Lankamp van Weerplaza krijgen we te maken met een behoorlijke omslag. ,,We hebben natuurlijk een koude tijd achter de rug, zeker een graad onder normaal. Nu gaan we daar afscheid van nemen en dat begint vrijdag al met een graad of zeven.''

De omslag is het gevolg van een andere windrichting. ,,We kregen tot nu toe lucht vanuit het continent, daar is het  koud. Nu draait de wind en krijgen we oceaanlucht. Daarmee komt ook ouderwets Hollands winterweer. Een graad of zeven tot tien dus en in de loop van volgende week steeds vaker de zon. 

Normaal gesproken is het rond deze tijd van het jaar ongeveer vijf tot zeven graden overdag en in de nacht rond het vriespunt. ,,Als we straks ruim boven de nul uitkomen in de nacht, dan kunnen we echt spreken van zacht weer.'' 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →