Politie valt clubhuis Hells Angels binnen

Print
Politie valt clubhuis Hells Angels binnen

Afbeelding: ANP

De politie in Haarlem is donderdagavond met veel agenten begonnen met een inval in het clubhuis van de motorclub Hells Angels. Er zijn tien mensen aangehouden. Zij worden allemaal verdacht van deelname aan een criminele organisatie.

Het terrein van de motorclub is afgezet en er worden veel agenten ingezet. Een aantal leden wordt naast deelname aan een criminele organisatie verdacht van onder andere afpersing, bedreiging, geweld en brandstichting. Het gaat om negen mannen in de leeftijd van 35 tot en met 64 jaar, afkomstig uit Haarlem, Leiden, Gouda, Alkmaar en IJmuiden. Daarnaast is een tiende verdachte aangehouden: een 32-jarige vrouw uit Haarlem, zij is geen lid maar wel verbonden aan het chapter.

Onderzoek
De aanhoudingen zijn volgens de politie verricht in een vanaf 2015 lopend strafrechtelijke onderzoek. Volgens de politie is uit het onderzoek gebleken dat de betrokken leden van de Hells Angels in wisselende samenstelling bij verschillende incidenten betrokken waren.

In een gezamenlijk actie van politie en OM zijn de tien verdachten aangehouden in het clubhuis van de Hells Angels en in woningen in Haarlem en de penitentiaire inrichting in Heerhugowaard. Ook worden er doorzoekingen gedaan in het clubhuis en panden in Zwijndrecht, Gouda, Leiden, Warmond, Alkmaar, Hoofddorp, Velsen-Zuid, IJmuiden, Heerhugowaard en Haarlem.

Op last van de burgemeester is het clubhuis gesloten. Het Openbaar Ministerie heeft ook beslag op het pand gelegd.

Veroordeeld
De afdeling van de Hells Angels in Haarlem staat vooral bekend om de handel en wandel van de president Lysander de R. Hij werd vorig jaar veroordeeld tot een celstraf van 2,5 jaar voor wapenbezit en mishandeling. 

De overheid is de laatste maanden actief met het bestrijden van motorclubs in Nederland. Ongeveer twee weken geleden viel de politie binnen bij een clubhuis van No Surrender in Emmen. Toen bleek er sprake van drugshandel.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →