Geen wagen met prinsen 2016 in Roermond

Stefan I (Cox) was in 2016 prins van d'n Uul in Roermond.

Stefan I (Cox) was in 2016 prins van d'n Uul in Roermond.© D'n Uul

Tijdens de Roermondse carnavalsoptocht dit jaar zal er geen wagen rondrijden met daarop de prinsen van vorig jaar. Het idee om dat te doen werd kort na het afgelasten van de optocht van 2016 geopperd, maar naar nu blijkt is de animo onder prinsen van toen te gering.

Redactie

„We hebben als optochtcomité altijd opengestaan voor suggesties en ook gezegd mee te zullen werken als dat verzoek kwam, maar onlangs is gebleken dat die behoefte er niet is”, laat Hein Jambroers van de Sjtichting Vastelaoves Optoch Remunj weten. „Bij het meest recente overleg met de stichting Samewerkende Remunjse Vastelaovesvereniginge is het niet eens meer besproken.”

De Roermondse optocht werd vorig jaar afgelast vanwege de harde wind op die dag. Op het laatste moment werd besloten in Theaterhotel De Oranjerie een alternatieve binnenoptocht te houden. Jambroers: „Dat is nu ons vaste alternatief, mocht de optocht ooit weer moeten worden afgelast. Daarbij hebben we ook duidelijkere afspraken gemaakt over hoe we daarover met de carnavalsverenigingen communiceren.”

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee