‘Lieve Amsterdammers, ik heb slecht nieuws’

© ANP

De burgemeester van Amsterdam heeft een brief geschreven aan de inwoners van zijn stad. ‘Deze week is bij mij uitgezaaide longkanker geconstateerd.’

ANP

Eberhard van der Laan schreef een brief om zijn stadsgenoten op de hoogte te brengen van het slechte nieuws. ‘De diagnose geeft weinig reden voor optimisme,’ schrijft hij.

Toch wil hij zijn taak als burgemeester blijven uitvoeren, maar dan wel ‘op een manier die recht doet aan de stad en aan het ambt’.

Van der Laan is sinds de zomer van 2010 burgemeester van Amsterdam. Hij volgde Job Cohen op.De volledige brief lees je hieronder:

Lieve Amsterdammers,Met deze brief breng ik u op de hoogte van slecht nieuws.Deze week is bij mij uitgezaaide longkanker geconstateerd. Hoewel er de komende tijd meer duidelijk zal worden over de aard en de prognose, lijkt het er op dat de diagnose weinig reden geeft voor optimisme.Mijn werk als burgemeester wil ik blijven doen, in overleg met de gemeenteraad en het college van B en W, op een manier die recht doet aan de stad en aan het ambt. Ik blijf graag nog een poosje uw burgemeester. Wel zullen uiteraard de komende tijd bepaalde taken en openbare optredens worden overgenomen door de andere leden van het college van B en W.Intussen ben ik in goede handen van mijn naasten en van het Antoni van Leeuwenhoekziekenhuis.Mocht er aanleiding toe zijn dan informeer ik u nader.Met vriendelijke groeten,Eberhard van der Laan

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee