Pechtold: 500 euro extra voor werkenden

© ANP

Iedereen met een baan krijgt eenmalig 500 euro extra. Dat stelt D66-leider Alexander Pechtold zijn kiezers in het vooruitzicht. Op die manier wil hij de economie aanzwengelen. De werkbonus van 500 euro is mogelijk door financiële meevallers van het kabinet.

ANP

Volgens Pechtold is het extraatje beter dan het afschaffen van het eigen risico of het verlagen van de zorgpremies, waarvoor andere partijen pleiten.

De D66-leider wil niet als ,,een halve Rutte" overkomen, die bij de vorige verkiezingen iedere werkende Nederlander 1000 euro in het vooruitzicht stelde, maar die belofte niet nakwam. Pechtold zegt zich wel degelijk aan zijn woord te zullen houden.

Verder wil Pechtold de tweede en vierde belastingschijf verlagen. ,,De gezinnen die iets meer dan modaal verdienen, vormen de ruggengraat van de samenleving", aldus de D66-voorman zaterdag in De Telegraaf.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee