Belgische Cant kaapt wereldtitel veldrijden weg voor neus van Vos

© Belga

Marianne Vos heeft in de jacht op haar achtste wereldtitel veldrijden, genoegen moeten nemen met een zilveren medaille. Ze werd in een sprint met de finish in zicht geklopt door de Belgische Sanne Cant, die haar allereerste wereldtitel veroverde.

Redactie

In de voorlaatste ronde leek Vos na een valpartij van Cant op een technische afdaling het beslissende gaatje te hebben geslagen. De twee aanvallen van Vos in de voorgaande ronden werden nog afgeslagen door de concurrentie, maar na de slipper van Cant ging Vos plots op kop. Met acht tellen voorsprong ging ze de laatste ronde in, maar een afgelopen ketting gooide roet in het eten. Vos stond te voet en Cant wist weer aan te sluiten. Vos was nog wel bij machte om Cant - al twee keer brons en eenmaal zilver op voorgaande WK's - daarna bij te houden, maar delfde in de laatste meters het onderspit.

,,Ik ben wel beetje teleurgesteld,'' vertelde Vos in de studio van Sporza. ,,Je weet dat er van alles kan gebeuren in zo'n cross. Het was een pittig duel. We waren aan elkaar gewaagd en het kwam aan op details in de laatste ronde. Ik had een kleine voorsprong na schuifpartij van Sanne. Dan weet je dat je moet blijven gaan. De voorsprong leek aardig safe, maar dat was 'ie niet.'' Cant beleefde naar eigen zeggen de mooiste dag uit haar leven. ,,Marianne Vos is zeven keer wereldkampioen, zij is geschiedenis. Het is ongelooflijk dat ik haar versla. Ik droom als sinds ik zes jaar ben van de regenboogtrui.''Achter Cant, Vos werd Lucinda Brand door Katerina Nash (Tsjechië) geklopt in de sprint voor de derde plek.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee