Nieuwe toekomst V&D-pand Heerlen

Print
Nieuwe toekomst V&D-pand Heerlen

Door het pand van WE te betrekken bij de verbouwing, ontstaat een complex van 14.000 vierkante meter oppervlakte, voldoende voor drie huurders. Afbeelding: Bas Quaedvlieg

Het V&D-complex in Heerlen wordt per 1 maart ingrijpend verbouwd. Daarbij wordt ook het naastgelegen pand betrokken. Een jaar later zullen er drie nieuwe huurders intrekken. H&M zou naar verluidt de grootste zijn.

Het V&D-pand in Heerlen wordt vanaf 1 maart ingrijpend verbouwd voor nieuwe, vaste huurders. De tijdelijke outletwinkel van Berden Mode en Houtbrox moet het pand dan hebben verlaten. Bij de verbouwing wordt ook het naastgelegen pand van kledingketen WE, dat eveneens eigendom is van vastgoedfirma Metroprop, betrokken. Door bouwkundige aanpassingen kan de beschik-bare ruimte volgens Metroprop-directeur Jos van de Mortel optimaal worden verhuurd. 

Het complex, dat dan in totaal 14.000 vierkante meter oppervlakte meet, wordt geschikt gemaakt voor drie nieuwe huurders. Daarvan heeft er één al een contract getekend, zegt Van de Mortel. In Heerlen circuleert de naam H&M maar dat wil Van de Mortel bevestigen noch ontkennen. „De nieuwe huurder heeft bedongen dat hij zelf zijn komst bekendmaakt. Daar houd ik mij aan.” 
H&M huurt nu nog ruimte in het Coriocenter, maar de inrichting zou niet ideaal zijn (300 vierkante meter op de begane grond en 1100 op de verdiepingen). In het V&D-complex zal de nieuwe grote huurder, die drie verdiepingen betrekt, twee of drie grotere huurders naast zich krijgen. Van de Mortel: „Met één kandidaat zijn we vrij ver, maar het is nog niet zover.” 

Van de Mortel is nog in de slag met de Welstandscommissie over het front van het winkelcomplex in het hart van de Heerlense binnenstad. De vastgoedbaas zou de gevel graag meer open maken, zegt hij. „Maar de Welstandscommissie blijkt zeer gehecht aan de keramieken tegels. Al zal er aan de voorkant wel iets van een opening komen. Dat zal de nieuwe huurder ook fijn vinden.” 

 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →