Eis: 5 jaar cel voor vader die dochters jarenlang misbruikte

Print
Eis: 5 jaar cel voor vader die dochters jarenlang misbruikte

Foto ter illustratie. Afbeelding: ANP/Roos Koole

Voor het 10 jaar of meer plegen van ontucht met twee minderjarige dochters hoorde een 50-jarige Zwollenaar dinsdag 5 jaar cel tegen zich eisen. Ook mag hij wat het Openbaar Ministerie betreft de komende 2 jaar geen contact opnemen met zijn dochters.

De 50-jarige Marcel Z. heeft de ontucht deels bekend. Hij zei dat het begon 'met een washandje' onder de douche. Hij bevredigde zichzelf onder de douche terwijl hij ze betastte, bekende hij. De ontucht ging verder tot en met het binnendringen met de vingers in de geslachtsdelen van de meiden. Dit laatste ontkende Z. De aangeefsters waren 6 of 7 jaar oud toen het begon, verklaarden ze bij de politie. Volgens Z. begon het pas vanaf 12-jarige leeftijd. 

Het besef was er regelmatig nadat de ontucht door hem gepleegd was, maar het stopte nooit. Een psycholoog beschreef dat Z. jarenlang 'van de gelegenheid gebruik heeft gemaakt'.

Verbijstering
De officier van justitie las met verbijstering het strafdossier. ,,Een van de meest aangrijpende dingen was dat de slachtoffers verklaarden niet beter te weten. Het gebeurde gewoon.'' 

Zijn raadsman vroeg op onderdelen om vrijspraak. Zo verklaarden de dochters verschillend over de periode van de gepleegde ontucht. Ook het seksueel binnendringen kan volgens de raadsman niet bewezen worden.

De rechter doet op 14 februari een uitspraak.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →