Sittard-Geleen gaat stadsentrees pimpen

Print
Sittard-Geleen gaat stadsentrees pimpen

Afbeelding: Gemeente Sittard-Geleen

Het plan van Sittard-Geleen om zich meer te profileren door onder meer de entrees van de gemeente te voorzien van herkenbare bakens, kan ruim een miljoen euro gaan kosten. Een ontwerp voor het markeren van de invalswegen ligt er al.

Bij de vorming van de coalitie van Sittard-Geleen in 2014 hebben de partijen afgesproken werk te maken van verbetering van het imago van de stad. Onderdeel daarvan moet een herkenbare markering van de entrees van de stad zijn. Daarmee moet ook reclame kunnen worden gemaakt voor evenementen binnen de gemeentegrenzen.

Ontwerp
Er ligt een ontwerp op tafel van robuuste bakens van cortenstaal gecombineerd met kunststof. Het staal moet verwijzen naar de maakindustrie en de kunststof panelen naar de Chemelot Campus. Het gaat om het basisontwerp van bakens met verschillende omvang.

De kunststof elementen kunnen indien gewenst worden verlicht of worden gebruikt voor (reclame-)projecties.

Om 55 stadsentrees binnen vier jaar te voorzien van een herkenbaar baken is ruim een miljoen euro nodig. Het college van B en W bekijkt nu of daarvoor wordt gekozen, of dat een soberdere variant de voorkeur krijgt, waarbij minder invalswegen worden aangepakt. Inclusief een voorstel tot financiering van het project komt het stadsbestuur hiervoor later met een voorstel aan de raad.

 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →