SGP komt met manifest tegen de islam

Print
SGP komt met manifest tegen de islam

Afbeelding: AD

,,De aanwezigheid van de islam in Nederland vraagt om een duidelijke politieke koers. Niet gedreven door angst, maar ook niet door naïviteit." Dat stelt de SGP in een vandaag gepresenteerd manifest tegen de islam.

Volgens de partij verdienen de zorgen van veel burgers een serieuzer antwoord van de overheid. Het manifest gaat onder meer over opvang van moslimvluchtelingen in hun eigen regio, het laten ontbinden van radicale organisaties en het afnemen van het Nederlanderschap bij veroordeelde terroristen met een dubbele nationaliteit.

,,Alle mensen hebben gelijke rechten'', stelt de partij in het manifest. ,,We hebben iedere naaste zo lief als onszelf. Die waarde mogen we nooit loslaten. Alleen, dat is geen reden om krampachtig vast te houden aan de gelijkheid van alle godsdiensten.''

Onder druk
Asielzoekers die zich in een asielzoekerscentrum schuldig maken aan antisemitisme of intimidatie verspelen daarmee het recht op een verblijfsvergunning, als het aan de SGP ligt. Ook voorstellen die de SGP eerder deed, zoals een verbod op de islamitische gebedsoproep, staan in het manifest. Arabische landen die antisemitische propaganda verspreiden moeten door de Europese Unie onder druk worden gezet.

De SGP zou graag zien dat andere partijen het voorbeeld volgen. ,,Het is onze wens dat andere partijen ook kleur bekennen en met een heldere visie komen. Vóór de verkiezingen", is de afsluiting van het manifest.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →