'Ik geneer me voor dit ranzige en afschuwelijke gedrag'

Print
Gery Veldhuis, politiechef van de eenheid Limburg, heeft zich vanavond in RTL Late Night uitgelaten over de Limburgse politieman die onder diensttijd in dienstkleding seksuele handelingen verrichtte tijdens skypegesprekken met een neptiener. Veldhuis noemde zijn daden 'ranzig en afschuwelijk'.

"Ik geneer mij hiervoor. Wij nemen er volstrekt afstand van. Hij is een schande voor tienduizenden politiemensen. Het zal morgen gesprek van de dag zijn. Wij vinden het afschuwelijk", zei Veldhuis. 

Beelden
De vrouw met wie de politieman de cyberseks bedreef, speelde de beelden door aan misdaadverslaggever Peter R. de Vries. Die heeft onderzoek gedaan naar de seksaffaire en heeft de agent met de beelden geconfronteerd. In eerste instantie ontkende de politieman nog alles. Later gaf hij toe.

Toilet
De agent trok zich volgens De Vries op het politietoilet terug om de skypegesprekken te voeren. De agent was in de overtuiging dat zijn chatpartner een 17-jarig meisje was. Maar in werkelijkheid zat een vrouw achter het scherm.

Verder zou de politieman meermaals hebben geprobeerd af te spreken met zijn chatpartner. "Hij zou wel even met zijn dienstwagen naar haar toekomen. En niet om thee te drinken", vertelde De Vries in het praatprogramma. 

Meer in De Limburger van woensdag

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →