Grote anti-terreuractie Duitsland

Print
Grote anti-terreuractie Duitsland

Afbeelding: ANP

De Duitse politie heeft woensdagochtend op 54 plaatsen in de deelstaat Hessen huiszoeking gedaan in verband met een onderzoek naar terreur. De actie was volgens justitie in Frankfurt gericht tegen zestien verdachten tussen de 16 en 46 jaar.

Een 36-jarige Tunesiër werd gearresteerd. Hij zou als ronselaar voor terreurbeweging Islamitische Staat (IS) actief zijn geweest en een terreurnetwerk hebben willen stichten om een aanslag te plegen. Van een concreet doel was nog geen sprake, aldus justitie.

Volgens justitie waren zo'n 1100 politiemensen bij de acties betrokken. Er waren doorzoekingen in woningen, bedrijfsruimten en moskeeën. ,,Met deze maatregelen geven wij een duidelijke boodschap aan de radicale islamisten in Hessen: we hebben de gemeenschap scherp in het vizier'', aldus de minister van Binnenlandse Zaken van Hessen, Peter Beuth

Dinsdag werden in Berlijn drie terreurverdachten opgepakt. Er waren aanwijzingen voor de voorbereiding van ,,een zware en staatsgevaarlijke geweldsdaad", aldus het Openbaar Ministerie in de Duitse hoofdstad.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →