Streep door uitbreiding varkensstal Meijel

Print
Streep door uitbreiding varkensstal Meijel

Afbeelding: Google Maps

De gemeenteraad van Peel en Maas zegt zijn boerenverstand te gebruiken en stemt tegen de uitbreiding van een varkensstal in Meijel. Zeer tegen de zin van Burgemeester en Wethouders.

Dat bleek dinsdagavond tijdens de gemeenteraadsvergadering. Alleen oppositiepartij CDA steunde het college. Fractieleider Wim Hermans vond dat de bezwaren van omliggende ondernemers onvoldoende onderbouwd waren, terwijl de varkenshouder in zijn ogen wel gemotiveerd zou hebben dat de uitbreiding van zijn bedrijf noodzakelijk is.

Varkenshouder John Verhoijsen uit Beringe, tevens lid van Provinciale Staten voor het CDA, wil een nieuwe stal aan de Peelweg in Meijel bouwen. Het aantal vleesvarkens neemt in dat geval toe met bijna 3000. Wet- en regelgeving laten de uitbreiding toe, maar twee nabijgelegen tuinders zijn tegen omdat zij vooral stankoverlast vrezen.

Omdat niet uitgesloten kan worden dat zij er geen last van krijgen en omdat de gemeente in het gebied voorrang verleent aan glastuinbouw, heeft de gemeenteraad besloten geen medewerking te verlenen aan de uitbreiding van  de varkensstal.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →