Meer parkeerplaatsen truckers bij Duitse grens

Print
Meer parkeerplaatsen truckers bij Duitse grens

Afbeelding: iStock

De Duitse grensprovincie Noordrijn-Westfalen gaat de komende acht jaar vierduizend parkeerplaatsen aanleggen voor vrachtauto’s.

De maatregel is nodig om de aanhoudende groei van het wegvervoer bij te kunnen benen, meldt woordvoerder Maik Grimmeck van het ministerie van bouwen, wonen, stadontwikkeling en verkeer in Düsseldorf.

Het komt veel te vaak voor dat truckers hun vrachtwagen op de vluchtstrook parkeren, omdat alle legale parkeerplekken bezet zijn. Gevolg: (dodelijke) ongelukken op de autosnelwegen. Extra parkeerplekken moeten daar verandering in brengen.

De parkeerplaatsen komen op de volgende plekken:

A44 Rustplaats Ruraue, bij Jülich
Momenteel: zestien in oostelijke en zestien in westelijke richting. Dit jaar uitbreiding naar 51 richting oosten en 53 richting westen.

A40 Tommheide, bij Wachtendonk
Momenteel: zestien, op parkeerplaatsen in zowel westelijke als oostelijke richting. Voorontwerpplan: 54 in beide richtingen.

A44 Lichtenbusch, oude grensovergang Aken
Momenteel 0 in noordelijke richting en 3 in zuidelijke richting. Voorontwerp: 39 in noordelijke richting, 80 in zuidelijke richting.

A4 Rustplaat Rur Scholle, bij Düren
Momenteel zestien in zowel noordelijke als zuidelijke richting. Vastgesteld plan: 124 in noordelijke richting en 119 in zuidelijke richting.