Vriend vermoorde Sofie opnieuw in beeld als verdachte

Print
Vriend vermoorde Sofie opnieuw in beeld als verdachte

Sofie Muylle en haar nieuwe vriend, dokterszoon W.C. uit Brugge. Afbeelding: AD/Het Laatste Nieuws

in het onderzoek naar de moord op Sofie Muylle (27) uit het Vlaamse Roeselare zijn dinsdag vijf mensen opgepakt, onder wie ook de nieuwe vriend van Sofie. Urenlang werden de verdachten verhoord.

,,Mijn cliënt moest opnieuw het volledige verhaal van die avond van A tot Z vertellen. Hij blijft erbij dat hij met de dood van zijn vriendin niks te maken heeft", zegt zijn advocaat, die in het belang van het onderzoek geen verdere informatie wil geven. 

De vriend W.C. (30), een dokterszoon uit Brugge, is een bekende bij de politie vanwege mishandeling, drugsmisdrijven en oplichting. ,,Ondanks alle verdachtmakingen uit mijn jeugd heb ik niets te verbergen. Ik vertel de waarheid: ik heb totaal niets met Sofies dood te maken”, zei de dertiger die wil dat de politie de zaak zo snel mogelijk uitpluist.

Getuigen
De jonge vrouw werd als laatst gezien in het bijzijn van haar vriend. Getuigen verklaarden dat het koppel rond 05.00 uur samen de KZ Pianobar binnenkwam en na enkele drankjes naar buiten liep. 

Maar volgens W.C. ging Sofie in haar eentje een luchtje scheppen. Bewakingscamera’s lijken dit beeld te bevestigen. Pas enige tijd later verliet W.C. naar eigen zeggen zelf de bar vlakbij het casino. ,,Omdat ze vrij lang wegbleef, ben ik haar gaan zoeken", verklaart hij. Muylle lijkt 1,2 kilometer alleen te hebben afgelegd. 

Ze werd gevonden op het strand in Knokke, waar haar levenloze lichaam lag verstopt onder het houten terras van de strandtent Le P'tit Bedon. Ze had een ontblote buik en enkele oppervlakkige verwondingen in haar gezicht. Uit de bevindingen van de patholoog blijkt dat de vrouw 20 meter is versleept. ,,Er is duidelijk opzet in het spel", aldus Céline D'Havé van het Brugse parket. 

Direct na verhoor zijn de vijf verdachten echter allemaal vrijgelaten wegens gebrek aan bewijs, waardoor het onderzoek opnieuw lijkt vast te lopen. 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →