Schildpad ‘teistert’ verkeer op A20

Print
Schildpad ‘teistert’ verkeer op A20

Afbeelding: AD

Een schildpad heeft vanmiddag voor een opstopping gezorgd op de A20 ter hoogte van Maasdijk. Het verkeer richting Hoek van Holland mocht daar nog maar 70 kilometer per uur rijden, zodat de schildpad rustig kon oversteken.

De snelheidsmaatregel heeft maar korte tijd geduurd. De dierenambulances in de regio zijn niet opgeroepen om het beestje op te halen, dus hoe het met de schildpad is afgelopen, is helaas niet bekend.

De ANWB moest een beetje gniffelen om de melding die zij binnenkregen over de schildpad. ,,We hadden ook al een hond in de berm, dus het is echt zó’n dag.’’ Maar ook op social media zorgde de rondlopende schildpad voor veel hilariteit. De Verkeersinformatiedienst twittert een foto van een rennende schildpad met de tekst ‘Zoiets... maar dan op de A20’. Richard Liet grapt op hetzelfde sociale medium dat 70 kilometer per uur ‘best snel is voor een schildpad’.  

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →