Zieke kinderen als VIP-gast bij filmpremière

Print
Zieke kinderen als VIP-gast bij filmpremière

De acht kinderen mogen onder andere de in december geopende Lego-tentoonstelling World of Bricks bezoeken. Afbeelding: Bas Quaedvlieg

Acht kinderen met een levensbedreigende ziekte zijn op 8 februari als VIP te gast bij de première van de Lego Batman Movie in Kerkrade.

De kinderen komen uit Limburg, Noord-Brabant en Gelderland en hebben Lego als gezamenlijke passie. Ze ontmoeten elkaar die dag in Continium Discovery Center op Museumplein Limburg. Omdat deze kinderen een levensbedreigende ziekte hebben, heeft Make-A-Wish Nederland vorig jaar hun allerliefste wens vervuld die iets te maken had met Lego.

Speciaal plekje
De kinderen bezoeken in Continium Discovery Center de Lego-tentoonstelling World of Bricks, krijgen een speciaal plekje in de zaal en verrichten gezamenlijk een openingshandeling.

Ambassadeur
De 30-jarige Stefan Goertz uit Echt zag 21 jaar geleden zijn wens vervuld worden door Make-A-Wish. Het bezoek aan Legoland in Denemarken heeft hem destijds het gevoel gegeven weer de hele wereld aan te kunnen. Hij werkt nu voor Make-A-Wish in Limburg als Wenshaler. Voor aanvang van de film zal hij, als ambassadeur van de organisatie, zijn verhaal aan het publiek vertellen.

De andere Limburgse VIP-gasten zijn Maud (12) uit Meerlo, Roderick (10) uit Heerlen en Roan (7) uit Maastricht.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →