Leudal stelt besluit over gevolgen uitspraak uit

Print
Leudal stelt besluit over gevolgen uitspraak uit

Afbeelding: Istock

Komen er, na de tik op de vingers van het College voor de Rechten van de Mens, nu wel of niet extra standplaatsen voor woonwagens in de gemeente Leudal? Een antwoord op die vraag laat nog even op zich wachten. De gemeente Leudal heeft uitstel gevraagd om te reageren op de uitspraak.

Een reactie had op 30 januari bij het mensenrechtencollege binnen moeten zijn, maar de gemeente heeft meer tijd nodig. Waarschijnlijk volgt uitsluitsel nu op 16 februari.

Inwoner Beer van Susteren had het mensenrechtencollege ingeschakeld omdat hij al mee dan vier jaar wacht op een woonwagenplekje in Leudal. Hij staat nummer 8 op de wachtlijst. Gemiddeld komt er eens in de tien jaar een plek vrij.  

Dat wachten duurt buitenproportioneel lang -veel langer dan voor mensen die in aanmerking komen voor een huis in de sociale huursector, oordeelde het mensenrechtencollege half december. 

Behalve meer standplaatsen creëren, kan Leudal de uitspraak ook naast zich neerleggen. In dat geval stapt Van Susteren naar de rechter, kondigde hij woensdag aan.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →