Meer geld voor cultuuronderwijs aan kinderen in Parkstad

Print
Meer geld voor cultuuronderwijs aan kinderen in Parkstad

Afbeelding: Bas Quaedvlieg

Kerkrade - Jonge kinderen in Parkstad kunnen rekenen op meer cultuuronderwijs. Voor dit doel stroomt een subsidie van 1 miljoen euro naar de regio.

Basisonderwijs
Het geld is bedoeld voor cultuureducatie aan meer dan 10.000 kinderen op ruim 45 basisscholen. Het Fonds voor Cultuurparticipatie, de Provincie Limburg en de gemeente Heerlen hebben de subsidie toegekend.

Regionaal
In de landelijke regeling Cultuureducatie met Kwaliteit wordt de komende vier jaren ingezet op een regionale aanpak. Binnen Parkstad is cultuurhuis SCHUNCK* hiervoor verantwoordelijk.

Jong
De Heerlense wethouder van Cultuur, Barry Braeken, reageerde verheugd op het binnenhalen van de subsidie: ,,Heerlen wil cultuur naar de mensen toe brengen. Hoe jonger dat gebeurt, hoe beter. Met deze subsidie kan SCHUNCK* kinderen in onze regio bereiken, inspireren en prikkelen.”

Regio
Volgens Femke Smeets van SCHUNCK* past het plan goed bij de regio: ,,Voorop staat het belang van alle kinderen in Parkstad, die het recht hebben zich te ontwikkelen tot zelfbewuste mensen.”

 

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen