Meer geld voor cultuuronderwijs aan kinderen in Parkstad

Print
Meer geld voor cultuuronderwijs aan kinderen in Parkstad

Afbeelding: Bas Quaedvlieg

Kerkrade - Jonge kinderen in Parkstad kunnen rekenen op meer cultuuronderwijs. Voor dit doel stroomt een subsidie van 1 miljoen euro naar de regio.

Basisonderwijs
Het geld is bedoeld voor cultuureducatie aan meer dan 10.000 kinderen op ruim 45 basisscholen. Het Fonds voor Cultuurparticipatie, de Provincie Limburg en de gemeente Heerlen hebben de subsidie toegekend.

Regionaal
In de landelijke regeling Cultuureducatie met Kwaliteit wordt de komende vier jaren ingezet op een regionale aanpak. Binnen Parkstad is cultuurhuis SCHUNCK* hiervoor verantwoordelijk.

Jong
De Heerlense wethouder van Cultuur, Barry Braeken, reageerde verheugd op het binnenhalen van de subsidie: ,,Heerlen wil cultuur naar de mensen toe brengen. Hoe jonger dat gebeurt, hoe beter. Met deze subsidie kan SCHUNCK* kinderen in onze regio bereiken, inspireren en prikkelen.”

Regio
Volgens Femke Smeets van SCHUNCK* past het plan goed bij de regio: ,,Voorop staat het belang van alle kinderen in Parkstad, die het recht hebben zich te ontwikkelen tot zelfbewuste mensen.”

 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →