Echt-Susteren is vanaf nu helemaal voorbereid op de ergste rampen

Print
Echt-Susteren is vanaf nu helemaal voorbereid op de ergste rampen

Afbeelding: ANP

Echt-Susteren is vanaf nu helemaal voorbereid op de ergste rampen. De gemeente heeft een 'warroom'; een ruimte in het gemeentehuis ingericht als crisisruimte voorzien van een ‘state of the art-videowall’.

Die bestaat uit vier beeldschermen. Scherm 1 is sinds dinsdag rechtstreeks verbonden met het Landelijk Crisis Management Systeem, scherm 2 is voor Social Media, scherm 3 voor een videoconference inclusief camera en via het vierde scherm kunnen de crisismanagers van de gemeente en de hulpdiensten in een geval van een calamiteit de rampenzender L1 volgen. De crisisruimte is de commandopost waar alle info samenkomt en wordt gekanaliseerd.

“Als er – om een voorbeeld te noemen- op industriecomplex Chemelot iets mis gaat, dan is het zaak dat er adequaat kan worden gereageerd’’, zegt burgemeester Jos Hessels die dat voorbeeld niet zonder reden noemt. De burgemeester maakte zich vorig jaar boos over de in zijn ogen te late waarschuwing in zijn richting toen bij Chemelot een grote rookwolk ontstond. Volgens de burgemeester is er twee tot drie keer per jaar in het gemeentehuis sprake van een crisisachtige sfeer. Dan springt hier iedereen bij wijze van spreken     

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →