Outlet Roermond krijgt grote concurrent op uurtje rijden

Print
Outlet Roermond krijgt grote concurrent op uurtje rijden

Afbeelding: Franco Gori

De komst van een groot Outletcentrum in Duisburg lijkt nabij. De gemeenteraad heeft woensdag groen licht gegeven voor de plannen.

In de Duitse industriestad, een uur rijden van Roermond vandaan, moet met 175 winkels het grootste Outlet van Duitsland komen. Tot op heden was de politiek uiterst sceptisch, omdat winkeliers in de stad vrezen voor concurrentie. Maar woensdag ging alsnog een meerderheid van de raad akkoord, melden Duitse media.

Het Outlet moet komen op het 33.000 m2 grote terrein van een oud goederenstation. De beoogd exploitant is het Spaanse bedrijf Neinver, dat elders in Duitsland al een zeer succesvol Outlet met kledingzaken runt.

Naar het merkendorp in Roermond, dat op dit moment 150 winkels telt, komen jaarlijks een kleine zes miljoen bezoekers. De helft daarvan is afkomstig uit Duitsland. In april staat een grote uitbreiding met zestig nieuwe merken gepland.  

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →