65 mille voor zorgtopman die nooit aan de klus begon

Print
65 mille voor zorgtopman die nooit aan de klus begon

Afbeelding: Annemiek Mommers

Sittard - Vivantes ouderenzorg heeft Gerard Marinus een afkoopsom van 65.000 euro betaald. Marinus was de beoogd nieuwe bestuurder, maar trok zich in januari terug nadat er ophef was ontstaan over de benoeming.

Volgens een woordvoerder van Vivantes is het bedrag in goed onderling overleg bepaald. De vergoeding is conform de Wet Normering Topinkomens, die regels stelt aan de beloning van zorgbestuurders. „Er lag een getekend arbeidscontract, het leek iedereen het beste dat te beëindigen”, aldus de zegsman. Er is geen rechter aan te pas gekomen.

Marinus werkte tot vorig jaar als directeur bij Adelante. Volgens de or was bij diens benoeming sprake van ‘vriendjespolitiek’. Een van de leden van de raad van toezicht die Marinus voordroeg, was zijn baas: Jean-Paul Essers. Hij zat ook bij het sollicitatiegesprek. Marinus’ functie bij Adelante is inmiddels ingevuld.

Woensdag meer in de editie Sittard-Geleen van De Limburger

 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →