Beyoncé breekt record op Instagram

Print
 Beyoncé breekt record op Instagram

Afbeelding: ANP

De aankondiging van Beyoncé dat ze zwanger is van een tweeling heeft een record gebroken op Instagram. De foto van de zangeres waarop ze in lingerie gekleed haar buik vasthoudt, heeft inmiddels 6,6 miljoen likes gekregen. Ook kreeg de foto bijna 350-duizend reacties, meldt Variety.

Het oude record stond op naam van zangeres Selena Gomez die in juni 2016 een foto plaatste die 6,3 miljoen likes kreeg en 250-duizend comments.

Het nieuws over de zwangerschap van Queen Bey is het gesprek van de dag op sociale media en binnen een uur had Beyoncé al ruim 2 miljoen likes op haar foto. Ook op Twitter was de zangeres trending topic, er werden 17.000 twitterberichten per minuut verstuurd over de aankondiging. De Lemonade-zangeres heeft 92,8 miljoen volgers op Instagram. Ze is daarmee niet de populairste beroemdheid, dat is wederom Selena Gomez met 108,4 miljoen.

Bron van inkomsten
Voor Instagram is de aanwezigheid van sterren een belangrijke bron van inkomsten. Het bedrijf, dat in handen is van Facebook, meldde dat het de afgelopen zes maanden liefst 100 miljoen nieuwe gebruikers erbij kreeg. Het aantal Instagrammers telt nu 600 miljoen wereldwijd. 

Met name jongeren gebruiken de dienst om fotos te publiceren en met elkaar te delen. Ook de nieuwe functie Instagram Stories, waar naast foto's ook filmpjes kunnen worden gedeeld, is een groot succes.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →