Scholenfusie Schinnen weer ter discussie

Print
Scholenfusie Schinnen weer ter discussie

Afbeelding: Ermindo Armino

Wethouder Peter Janssen (CDA) van Schinnen zegt dat hij niet zal instemmen met een eventueel nieuw plan om een school in het middengebied bij Bingelrade te bouwen. De gemeenteraad van Onderbanken bespreekt donderdagavond het voorstel van de VVD om hiervoor drie miljoen uit te trekken.

Daarmee staat de scholenfusie weer ter discussie.

De kwestie leek eind vorig jaar beslecht met het besluit van de schoolbesturen Kindante en Innovo om de bestaande basisschool in Doenrade uit te breiden tot een unilocatie voor de drie dorpen. Daarna zouden de scholen in Bingelrade en Jabeek sluiten.

Sluiting
Wethouder Janssen ziet geen heil in een nieuwe discussie. „Voorheen stonden we ervoor open, maar nu is het een gepasseerd station. De beslissing is vorig jaar gemaakt en de keuze is gevallen op Doenrade. We gaan niet opnieuw alles bespreken en onderzoeken. Daarnaast heeft de stichting Movare aangegeven dat hun school in Merkelbeek in gevaar komt als er een nieuwe school komt in het middengebied. Zowel stichting Innovo als Kindante heeft aangegeven dat niet te willen.”

Waar zowel Kindante als Innovo geen commentaar wil geven, bevestigt Movare in een schriftelijke reactie dat wanneer er besloten wordt tot nieuwbouw de stichting een onderzoek wil naar de gevolgen ervan voor de leerlingenaantallen in Merkelbeek. ‘In het meest ongunstige scenario zien we ons genoodzaakt de basisschool in Merkelbeek te sluiten’, aldus een woordvoerder.

Voor de bühne
Volgens Janssen zet de politiek in Onderbanken zich voor schut door de kwestie weer ter discussie te stellen. „Het is voor de bühne.”

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →