Al tien jaar geen huis meer binnen gezien

Print
Al tien jaar geen huis meer binnen gezien

Al tien jaar zonder huis, maar wandelend onderweg door heel Europa. Afbeelding: Jeroen Kuit

In 2006 verkochten ze hun autorijschool en huis. Sindsdien ‘lopen’ Jan (70) en Annelies (67) Sanders mét hun caravan door heel Europa. De zon en het geluk achterna.

De meeste mensen zien elk seizoen hun tuin veranderen. Jan en Annelies Sanders zien elk seizoen een compleet andere tuin. De ene keer zitten ze namelijk in Toscane, dan weer in de Provence of langs de Deense Oostzeekust. Tien jaar geleden verkochten ze hun hele hebben en houden en sindsdien trekken ze met hun Renault Trafficbusje en hun Adria-caravan kriskras door Europa.

Camping
’s Winters bivakkeren ze in Spanje, de overige maanden doorkruisen ze zowat alle landen van West-Europa. Van camping naar camping, en grotendeels ook nog te voet, met een slim wandelsysteem dat Jan zelf heeft bedacht. Al tien jaar hebben ze - op wat bezoekjes bij hun drie dochters na - geen huis van binnen gezien. En de drie meiden kennen hun ouders alleen nog maar met bermudabroeken dan wel fleecetruien.

Jan heeft nog één kostuum bij zijn dochter hangen, voor het geval hij naar een bruiloft of begrafenis moet.

Péage-vrij
Sanders runde onder die naam 37 jaar een succesvolle autorijschool in Roermond. Maar op zijn 60ste zette hij er een dikke punt achter. Het leven moest meer zijn dan alleen maar werken, werken. Weken van tachtig uur waren destijds heel normaal met vier auto's, twee motoren en vier man personeel. Gemiddeld zestig lessers per auto per week en ’s zomers nog de nodige motorrijlessen. 

 

Lees het complete artikel in de krant van vandaag.

Al abonnee? klik hier om naar de digitale krant te gaan.

Nog geen abonnee en verder lezen?
Probeer de digitale krant dan 4 weken gratis!

Probeer nu

 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →