Na het lenteweer komt de winter er weer aan

Print
Na het lenteweer komt de winter er weer aan

Afbeelding: Persbureau GinoPress

Na een paar zeer zachte dagen is volgende week de winter opnieuw aan zet. Er zijn aanwijzingen dat de wind na het weekend de oosthoek opzoekt waarna de deur vrij komt voor vrieskou vanuit Oost Europa, aldus MeteoGroup.

Donderdag en vrijdag wordt er met een zuidelijke stroming eerst nog zachte lucht naar ons land gevoerd. Vandaag en morgen wordt het 9 tot 13 graden. Zeker als de zon af en toe even doorbreekt, krijgt het weer voorjaarsachtige trekjes. De eerste lente kriebels van het jaar wellicht. In het weekend is het wisselvallig met vooral in de middag en avond af en toe regen.

Siberische kou
Maar op de weerkaarten voltrekken zich dan al opmerkelijke wijzigingen. Een sterk hogedrukgebied breidt zich vanuit Siberië westwaarts uit. Rondom dit systeem wordt koude vrieslucht op transport gezet.

Dinsdag probeert de wind al naar het oosten te draaien, maar vanuit het westen trekt nog een gebied met regen of sneeuw binnen. Zoals het er nu naar uitziet draait de wind aanstaande woensdag definitief naar het oosten waarna de vorst spoedig invalt.

Vorst
Er volgt een serie koude dagen waarbij het ook overdag blijft vriezen. Een situatie waarbij je opnieuw aan schaatsijs gaat denken. Het is uiteraard nog geen gelopen race maar de geschetste ontwikkelingen worden wel door een ruime meerderheid van de computerberekeningen ondersteund.

 

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen