‘Ongeëvenaard’ poppenhuis topstuk Tefaf

Print
‘Ongeëvenaard’ poppenhuis topstuk Tefaf

Afbeelding: Antiquariaat John Endlich

Het Amsterdamse antiquariaat John Endlich biedt op de aankomende Tefaf een poppenhuis aan met uitsluitend zeventiende-eeuwse zilveren miniaturen.

De kwaliteit van de collectie is volgens het antiquariaat ‘ongeëvenaard’. De kamers van het poppenhuis zijn ingericht met Kangxi-porselein, zeventiende-eeuws damast en glas en acht pentekeningen van laat zestiende-eeuwse kunstenaar Cornelis Claesz van Wieringen. De opbrengst van het poppenhuis wordt naar verluidt geschat rond de 1,75 miljoen euro.

Hoogste kwaliteit
Het antiquariaat in een toelichting op de website: “Er zitten vele unieke objecten bij die zelfs niet in museale collecties te vinden zijn. Alle miniaturen zijn in hun soort van de hoogste kwaliteit en originaliteit.” Bijna de helft ervan was in 2011 te zien op een drukbezochte tentoonstelling in het Gemeentemuseum Den Haag.

De Tefaf in Maastricht vindt plaats van 10 tot en met 19 maart in het MECC. Informatie over andere topstukken wordt binnenkort verwacht. 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →