Meer bekend over ‘Parkstadbende’

Print
Meer bekend over ‘Parkstadbende’

Afbeelding: iStock

Brunssum / Meerssen / Kakert / Heerlen / Schinveld - Politie en justitie maken donderdagmiddag meer bijzonderheden bekende over de ‘Parkstadbende’.

Bij een persconferentie in het stadhuis van Brunssum zal burgemeester Luc Winants toelichting geven op de aanhouding van veertien criminelen op 10 januari. Zij vormden volgens de politie de spil van de bende die voor een groot deel uit relatief jonge verdachten bestaat.

Aanhoudingen
De politie sprak na de eerste aanhoudingen de verwachting uit dat er meer zouden volgen.

De aangehouden personen worden verdacht van autodiefstallen, inbraken, ramkraken, heling en witwassen, vorig jaar in Limburg, België en Duitsland. Er werden enkele vuurwapens, twee kilo harddrugs, contant geld, een gestolen auto en gestolen auto-onderdelen aangetroffen. De ramkraken zijn onder meer gepleegd bij een juwelier in Brunssum, een kledingzaak in Meerssen en een Landgraafse boekhandel.

Organisatie
De verdachten kennen elkaar en zouden de misdrijven steeds in wisselende samenstelling hebben gepleegd. Daarom zijn ze ook verdacht van lidmaatschap van een criminele organisatie.

Er zijn huiszoekingen verricht in achttien panden in Heerlen, Hoensbroek, Amstenrade, Brunssum, Schinveld en Landgraaf, de woonplaatsen van de verdachten. 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →