Zo verbouwt VDL Venlo kale Mercedes tot ME-busje

„Berentrots” zijn ze bij VDL Bus Venlo. Deze week levert het bedrijf zijn eerste ME-busje af voor de Nederlandse politie. Als onderaannemer van Mercedes-Benz bouwt het 256 kale Sprinters om tot een voertuig, bestand tegen de grootste relschoppers.
Print

Mercedes levert de kale busje bij het bedrijf af. Allereerst ontmantelen de VDL-medewerkers het voertuig bijna geheel. Met een zaag maken ze onder meer extra brede deuropeningen, zodat de ME’ers met schild makkelijk naar binnen en naar buiten kunnen.

De groepsvoertuigen bieden plek aan zes ME'ers, chauffeur en commandant, alsmede een arrestant voor wie een cel beschikbaar is. Electronica is een belangrijk onderdeel van het ME-busje. Handig snufje voor iedere ME'er zijn USB-oplaadcontacten beschikbaar voor de portables in mobiele communicatiel.

Bijgaand een foto-impressie van de productie van de ME-busjes. 

 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →