Venlo praat met twintig geïnteresseerden voor kabelbaan

Print
Venlo praat met twintig geïnteresseerden voor kabelbaan

Een irmpressie van de aan te leggen kabelbaan in Venlo. Afbeelding: Gemeente Venlo

Een kabelbaan over de Maas tussen de Venlose binnenstad en het Fort van Venlo op het kazerneterrein in Blerick is technisch mogelijk, zo blijkt uit onderzoek. Venlo gaat daarover nu het gesprek aan met twintig geïnteresseerde partijen.

De gemeente Venlo zoekt in principe één partij die de veelbesproken kabelbaan gaat bouwen en exploiteren. "Dat voor de kabelbaan veel interesse is, stemt positief. Maar we moeten ook niet euforisch worden, het zal nu in gesprekken blijken hoe serieus die partijen zijn en met welke voorwaarden ze komen", zegt wethouder Jos Teeuwen (CDA, Ruimtelijke Ordening). "Belangrijk is dat de bouw parallel loopt met de ontwikkeling van het Fort van Venlo, maar het ziet er op dit moment niet verkeerd uit."

Overeenstemming
Ondernemer Frank Vaessen, die samen met Hessel Meijer vormgeeft aan het plan Fort van Venlo, laat weten dat er inmiddels een overeenstemming is gesloten met bouwer Aannemersbedrijf Jongen Venlo.

Beide ondernemers gaan nu in overleg met de gemeente over aanpassingen in het plan. Zo is het niet langer de bedoeling dat alle monumentale kazernegebouwen door middel van een glazen dak met elkaar worden verbonden. Ook wordt ook afgezien van een grote entree voor LeisureDome en grote markthal. "Zo krijg je een levendig gebied en dat is ook de vraag vanuit de markt", zegt Vaessen. "We merken dat er interesse is vanuit de markt en dat steeds meer partijen enthousiast worden."

 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →