Valkenburg probeert hovenier uit Kasteel Oost te krijgen

Print
Valkenburg probeert hovenier uit Kasteel Oost te krijgen

Afbeelding: De Limburger

De gemeente Valkenburg aan de Geul is opnieuw onderhandelingen met Silverentand gestart in een poging de hovenier uit Kasteel Oost te krijgen. De gemeente wil dat de hovenier, wiens bedrijf sinds de jaren vijftig in het kasteel is gevestigd, vertrekt zodat ze het pand kan verkopen. Maar tot op heden is er nog geen bod op tafel gekomen waar Silverentand mee akkoord kan gaan.

Valkenburg aan de Geul stapte vorig jaar naar de rechter in een poging de pachtovereenkomst met de hovenier te ontbinden. Conclusie van de rechtbank was echter dat er geen sprake was van een pachtovereenkomst, maar van een combinatie van verschillende, gewone huurovereenkomsten. En dat is een rechtsgebied waar de kantonrechter over gaat. De zaak werd daarom van tafel geveegd.

Te laag bod
De gemeente is ondertussen niet naar de kantonrechter gestapt, maar heeft opnieuw de onderhandelingen geopend. Echter, het eerste bod is er opnieuw een waarvan Silverentand meent dat het verre van reëel is. Hij voelt zich daarbij gesterkt door een uitspraak van de rechtbank dat een bedrag van drie tot vier ton reëel zou zijn voor een uitkoop. „De gemeente biedt nog minder dan de helft”, stelt de hovenier. „Ik begrijp niet dat ze zelf niet snappen dat ik zo’n bod niet serieus kan nemen.”

Het is bekend dat Natuurmonumenten graag in het kasteel zou neerstrijken. Er is nog een aantal gegadigden, waaronder  Metropop, dat onder meer ook het Parkhotel in Valkenburg bezit,  maar het is niet bekend hoe serieus hun interesse is.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →