Politiehonden hebben nog geen onderkomen

Print
Politiehonden hebben nog geen onderkomen

Afbeelding: istock

Nadat ze haar oefenterrein aan de Stramroyergrensweg in Stramproy een maand geleden heeft moeten verlaten, is er nog geen alternatief gevonden voor De Trouwe Makker. De politiehondenverenging zit met de handen in het haar.

De Trouwe Makker moest weg, omdat op haar terrein nieuwe natuur wordt aangelegd door Natuurmonumenten. Er wordt gezocht naar een nieuwe plek voor De Trouwe Makker en hondenclub De Trouwe Vriend, die nu nog gebruik kan maken van een terrein aan de Vetpeelweg in Stramproy.

Te nat
Dat terrein is echter te nat en er zijn verder totaal geen voorzieningen. De zoektocht heeft tot nog toe geen geschikt alternatief opgeleverd, waardoor met name De Trouwe Makker is gedupeerd. 

Er was een voorstel voor een nieuwe locatie in Tungelroy, maar daar is de wijziging van het bestemmingsplan en de vergunning nog niet geregeld. Bovendien is dit terrein nog niet ingezaaid  met gras en er zijn (nog) geen verdere voorzieningen aangebracht.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →