Polotoernooi Vrijthof jaar op stal

Print
Polotoernooi Vrijthof jaar op stal

Afbeelding: De Limburger

De vijfde editie van het City Polo-toernooi op het Vrijthof gaat dit jaar niet door. De gemeente Maastricht laat weten dat de stichting City Polo Maastricht te laat was met de vergunning aanvraag.

De organisatie van het toernooi, dat ieder jaar plaatsvond in het laatste weekeinde van de Tefaf-kunstbeurs in maart, wilde dit jaar uitwijken naar een warmere periode in het jaar maar vond geen geschikte datum. Ook uitstel van de gemeente bood geen soelaas. Toen uiteindelijk 23 januari het verzoek werd ingediend het evenement van 13 tot en met 15 oktober te mogen houden was de organisatie drie dagen te laat.

Graspolo
Will Sproncken van de stichting City Polo Maastricht legt uit dat het van mei tot en met september lastig is om teams bij elkaar te krijgen. ,,Omdat de meeste polospelers dan actief zijn in het graspolo. Dus blijven in principe maar twee uitwijkmogelijkheden over: april of oktober. Het eerste weekend van oktober vindt echter City Polo Amsterdam plaats, dus dat is geen optie en twee weken later is het eerste weekeinde van de herfstvakantie. Ook niet ideaal. Daarom hebben we uiteindelijk besloten uit te wijken naar april 2018.”

In opspraak
Sproncken benadrukt dat het afzeggen van de editie 2017 niets te maken heeft met de in opspraak geraakte oud-voorzitter Ben V. die verdacht wordt van belastingfraude voor een bedrag van vijf miljoen euro. „Die kwestie heeft er wel voor gezorgd dat een editie in dit voorjaar sowieso onhaalbaar was. We mikken nu op april 2018.”

Lees meer in De Limburger van vrijdag

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →