Familiebedrijf Tuincentrum Peeters Arcen failliet

Print
Familiebedrijf Tuincentrum Peeters Arcen failliet

Afbeelding: Google Streetview

Het Arcense Tuincentrum Peeters aan de Lingsforterweg is failliet. Het ruim veertig jaar oude familiebedrijf werd gerund door het echtpaar Peeters en hun dochter.

Het tuincentrum had vijf personeelsleden. Volgens curator Jan van den Heuvel heeft het tuincentrum er alles aan gedaan om de neerwaartse spiraal om te buigen.

Privégeld
Zelfs privégeld werd gestoken in de redding van het bedrijf. Tuincentrum Peeters breidde in 2009-2010 nog uit met een nieuwbouw. Maar zag daarna de omzetten dalen als gevolg van de economische crisis, aldus Van den Heuvel.

Door de aanleg van een grote rotonde in de buurt, was het tuincentrum bovendien een half jaar slecht bereikbaar. Het tuincentrum bouwde een schuld van 140.000 euro op bij leveranciers en van een ton bij de fiscus. Er wordt volgens de curator serieus gekeken naar een doorstart. “Er heeft zich al een kandidaat gemeld voor overname.” Wie dat is, wil de curator nog niet zeggen.

 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →