Roda: geen plaats voor racisme

Print
Roda: geen plaats voor racisme

Afbeelding: AFP

Met een statement op de website van de club hoopt Roda JC de commotie rond de komst van oud-spits Nicolas Anelka in te dammen. ,,Voor racisme is bij Roda JC Kerkrade geen plaats! Wij hebben spelers met allerlei achtergronden en afkomst”, zo benadrukt de Kerkraadse club, zonder specifiek naar Anelka te verwijzen.

Hotelier, zakenman en oud-MVV-voorzitter Benoit Wesly, boegbeeld van de Joodse gemeenschap in Limburg, hekelt de entree van Anelka in het Parkstad Limburg Stadion. De voormalige aanvaller zorgde tijdens zijn actieve carrière voor een enorme rel in de Premier League toen hij een doelpunt vierde met een quenelle, die kan worden geïnterpreteerd als een omgekeerde Hitler-groet.

Club van het volk
,,Roda JC is een club van het volk. De club van Kerkrade, van Parkstad en van Limburg. Iedereen is welkom, ongeacht ras, afkomst, sekse”, zo is op de site te lezen.

Anelka wordt vrijdag officieel gepresenteerd in het Roda-stadion, samen met de nieuwe investeerder Aleksei Korotaev. Beiden hebben nauwe banden met elkaar en zijn nagenoeg elkaars buurmannen in Dubai.