Nuth zegt sorry voor slechte informatievoorziening bij fusie

Print
Nuth zegt sorry voor slechte informatievoorziening bij fusie

Afbeelding: Ruben van Erp

Wijnandsrade / Schimmert / Hulsberg - De gemeente Nuth gaat tijdens een infoavond op donderdag 16 februari haar excuses aanbieden aan de burgers voor de onzorgvuldige informatievoorziening bij het fusieproces.

Op de avond, die wordt gehouden in het gemeenschapshuis in Wijnandsrade, gaat het gemeentebestuur ook in op nog onbeantwoorde vragen van inwoners.

Zienswijzen
Het grote aantal ingediende zienswijzen op het herindelingsontwerp (waaronder meer dan 1200 uit Schimmert en Hulsberg) laat zien dat er op zijn minst sprake is van een verminderd draagvlak en dat is voor de coalitiepartijen aanleiding om de avond te organiseren.

Verbazing
Het initiatief leidt tot de nodige verbazing bij de oppositiepartijen. “Het waren juist deze coalitiepartijen die op 31 mei de fusie erdoor hebben gedrukt zonder de burgers te informeren”,  zegt CDA-fractieleider Leon Rijkx. “Wij, het CDA, GroenLinks en Leefbaar Nuth, wilden mede daarom destijds meer tijd nemen, maar men vond dat toen, en ook later in het proces, niet nodig.”

Gezamenlijk
Het is dan ook nog maar de vraag of het gehele gemeentebestuur (college en raad) excuses gaat aanbieden. Rijkx: “Wij hebben hier toen al voor gewaarschuwd en tegengestemd. Dan is het toch vreemd als we nu met zijn allen sorry moeten gaan zeggen.”

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →